rugsėjo 01, 2011

Vasaros romanas ispaniškai

Vicky Cristina Barcelona
Viki Kristina Barselona

Režisierius: Woody Allen

Išleidimo metai: 2008

Jau rašiau apie Woody Allen, o šiandien nusprendžiau aprašyti ir vieną jo filmų. Vasara jau baigiasi (sveikinu visus su rugsėjo pirmąja!), tačiau ši Oskarą laimėjusi romantinė komedija/drama labai ją primena.

Dvi amerikietės draugės – rami, saugumo ieškanti Viki ir impulsyvi, pašėlusi Kristina – per vasaros atostogas atvyksta į Barseloną ir čia sutinka žavų nepažįstamąjį – menininką Chuaną Antonijų. Jis pradeda megzti romaną su Kristina, tačiau sužavi ir sužadėtinį turinčią Viki. Galiausiai į šią istoriją įsipainioja dar ir šiek tiek pamišusi Chuano Antonijaus buvusi žmona Marija Elena...

Viskas skamba tarsi kokios muilo operos scenarijus, tačiau iš tiesų drama susukta tiesiog puikiai. Pirmiausia apžavi nuostabūs Ispanijos vaizdai, po to – jau ir pats siužetas bei veikėjai ir jų santykiai. Į pastaruosius pažvelgta tikrai šiuolaikiškai ir įdomiai, po filmo lieka erdvės apmąstymams, bet žiūrint jis pernelyg neapkrauna. Man labai patiko tai, kokios skirtingos Kristina ir Viki – tai įrodo, kad draugės ne visada būna panašios charakteriu, tačiau tai nėra kliūtis draugystei. Tai pat žavus buvo ir Kristinos, Chuano Antonijaus ir Marijos Elenos meilės trikampis – visai ne tai, ko būtų galima tikėtis tokiu atveju, bet dėl to tik dar įdomiau. Nustebino Viki personažas – ji, rodos, buvo pasiryžusi atsisakyti bet ko vien tam, kad galėtų gyventi ramiai ir užsitikrintų saugią ateitį. Galiausiai, turiu dar kartą paminėti Kristiną – neabejotinai labiausiai patikusią šiame filme. Turbūt visos merginos joje atpažįsta dalelę savęs – kiekvienoje iš mūsų glūdi nuotykių troškimas bei ieškojimas meilės nežinant, kokia išties ji turėtų būti.

Labai mėgstu Scarlett Johansson („Lost in Translation“, „Girl with a Pearl Earring“, „In Good Company“, „Match Point“, „The Prestige“) – ne tik dėl jos stulbinamo grožio, bet ir dėl šaunios vaidybos. Ši aktorė nenuvylė ir šįkart, pademonstruodama savo įvairiapusiškumą. Taip pat galiu pagirti ir Penélope Cruz („Blow“, „Vanilla Sky“, „Volver“) – jos vaidmuo, nors ir antraeilis, labiausiai traukė dėmesį ir bene giliausiai įstrigo atmintyje. Ne kiekviena aktorė būtų suvaidinusi šitaip įtaigiai. Pagaliau, patiko ir Rebecca Hall („The Prestige“) bei Javier Bardem („No Country for Old Men“, „Biutiful“), tačiau jų vaidmenys visgi nebuvo tokie ryškūs ir charakteringi.

Žiūrėdami šią dramą, tikrai ne kartą nusišypsosite, pagalvosite, kaip elgtumėtės vieno ar kito veikėjo situacijoje, o galiausiai įsijausite taip, kad apie savo tuometines problemas tiesiog pamiršite. Šis filmas – tai pabėgimas iš pilkos kasdienybės į šiltą, saulėtą Ispanijos vasarą, kur gali nutikti bet kas – ir nutinka!

Įvertinimas: 9

Rekomenduoju: Mėgstantiems šį žanrą ir norintiems ko nors maloniai paprasto, bet nenuvalkioto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą