spalio 31, 2011

Romantinė komedija, iš kurios galima šio to pasimokyti

He's Just Not That Into You
Jis – ne tau

Gigi: Maybe his grandma died or maybe he lost my number or is out of town or got hit by a cab...
Alex: Or maybe he is not interested in seeing you again.“

Režisierius: Ken Kwapis

Išleidimo metai: 2009

Kažkada sugalvojusi pažiūrėti komediją užtikau šią savo kompiuteryje ir nusprendžiau, jog tiks. Nors kritikai ją įvertino vidutiniškai, man visai patiko.

Romantinėje komedijoje susipina devynių žmonių gyvenimai. Tai desperatiškai vaikino ieškanti Džidži, jos draugu ir santykių patarėju tampantis Aleksas, Džidži bendradarbė Džanina ir jos vyras Benas, užmezgantis romaną su Ana, pastarąją įsimylėjęs Konoras ir jos draugė Meri bei kita Džidži bendradarbė, Betė ir jos vyras Neilas. Atrodo daug ir painu, tačiau žiūrint taip tikrai nėra.

Dauguma pavadintų šią romantinę komediją neišskirtine (kritikai taip ir padarė, filmas sulaukė gan vidutiniškų įvertinimų), ir turbūt nesuklystų. Ir visgi, ji turi ir pliusų. Didžiausias jų, ir visiškai nenuneigiamas – tai puikūs gerai žinomi aktoriai, tokie kaip „Friends“ žvaigždė Jennifer Aniston, mano mylima Scarlett Johansson („Lost in Translation“, „Girl with a Pearl Earring“, „In Good Company“, „Match Point“, „The Prestige“, „Vicky Cristina Barcelona“), Drew Barrymore („Scream“, „Never Been Kissed“, „Charlie's Angels“, „50 First Dates“) ir Ben Affleck („Good Will Hunting“, „Armageddon“, „Pearl Harbor“, „Surviving Christmas“, „The Town“). Dar mane šiame filme žavėjo Bradley Cooper („Yes Man“, „Hangover“, „Limitless“) – tiesa, nežinau, ar vaidyba, ar grožiu ir charizma. Pliusu drįsčiau pavadinti ir tai, kad priešingai nei dauguma tokio tipo komedijų, ši pasako šiek tiek daugiau nei „meilė nugali viską“ – galima pasigaudyti ir tikrai naudingų santykių patarimų.

Jeigu norite pažiūrėti kažką gilaus, sukrečiančio ir tiesiog apverčiančio gyvenimą aukštyn kojomis, nesirinkite „He's Just Not That Into You“, nes nei vieno iš tų dalykų nesulauksite. Tačiau jei norit ramiai praleisti vakarą su šypseną sukeliančiu romantiniu filmu – šis yra tikrai neprastas variantas.

Įvertinimas: 8

Rekomenduoju: Visiems, mėgstantiems romantines komedijas, o ypač moteriškosios lyties atstovėms.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą